-30% NA SVETILA IN ŽARNICE! DO 17.6.2024. (razen kategorije Outlet)
-20% NA ELEGANCE KOLEKCIJO!
DO 17.6.2024. (razen kategorije Outlet)

Politika piškotkov (cookies)

Pravila o piškotkih
Za zagotovitev pravilnega delovanja te spletne strani včasih na Vaše naprave shranjujemo male podatkovne datoteke, znane kot piškotki.

Kaj so piškotki?
Piškotek je mala tekstovna datoteka, ki se shranjuje na Vaš računalnik ali mobilno napravo ob dostopu na določen portal. S pomočjo piškotka si spletna stran zapomni Vaše aktivnosti in željene nastavitve (kot je uporabniško ime, jezik, velikost pisave in druge nastavitve, ki se nanašajo na prikaz) v daljšem časovnem obdobju, zato jih ni potrebno ponovno vnašati ob vsaki vrnitvi na spletno stran, oziroma ob prehodu iz ene strani na drugo.

Na kakšen način uporabljamo piškotke?
Ta spletna stran uporablja dve vrsti piškotkov: tehnično potrebne piškotke, brez katerih bi bila funkcionalnost te spletne strani omejena in dodatne piškotke.
Dodatne piškotke uporabljamo samo z Vašim predhodnim soglasjem. Če to spletno stran obiskujete prvič, se bo na strani pojavilo obvestilo, s katerim Vas obveščamo, da je potrebno Vaše soglasje za uporabo dodatnih piškotkov. Če boste soglašali, bomo shranili piškotek na Vaš računalnik, obvestilo pa se ne bo več pojavljalo vse do trenutka, do katerega je veljaven rok trajanja piškotka. Po izteku veljavnosti trajanja piškotka, ali če ste piškotek pred tem aktivno izbrisali, se bo obvestilo ponovno pojavilo ob Vašem naslednjem obisku te spletne strani, Vi pa se boste odločili, ali boste dali soglasje za njegovo uporabo, ali ne.
Dano soglasje za uporabo dodatnih piškotkov lahko v vsakem trenutku prekličete. Seveda lahko našo spletno stran uporabljate tudi brez piškotkov (vključno s tehnično potrebnimi piškotki). V nastavitvah Vašega brskalnika lahko kadar koli omejite ali deaktivirate uporabo piškotkov. To lahko sicer privede do omejenega delovanja in vpliva na dostopnost te spletne strani.

Osebni podatki
Informacije v zvezi s piškotki ne služijo za Vašo identifikacijo, podatki o vedenju in navadah pregledovanja pa so izključno pod našim nadzorom. Piškotki se ne uporabljajo za nobene druge namene kot za tukaj opisane.

Piškotki tretjih oseb
Za statistične namene včasih uporabljamo tudi zunanje storitve za spremljanje uporabe strani, kot je npr. Google Analytics. V tem primeru bo Google na Vaš računalnik poslal svoje piškotke – t.im. piškotke tretje strani. Enako se dogaja, ko uporabimo karte na Google Maps. Piškotke tretjih strani lahko zavrnete ob prvem obisku strani, v tem primeru se skripte tretjih strani ne bodo naložile.

Kako se kontrolirajo piškotki?
Piškotke lahko kontrolirate in/ali izbrišete po želji. Lahko izbrišete vse piškotke, ki so že shranjeni na Vaši napravi, nastavitve večine brskalnikov pa omogočajo blokado shranjevanja piškotkov. Če blokirate piškotke, boste morda morali ob vsakem obisku portala ročno prilagoditi nekatere željene nastavitve, določene storitve in funkcije pa morda ne bodo dostopne. Če na svoj računalnik ne želite prejemati piškotkov, lahko svojemu brskalniku naložite, da Vas obvesti, ko jih zazna, ali pa jih lahko samodejno vse zavrnete. Prav tako lahko izbrišete vse piškotke, ki ste jih že prejeli. Če želite omejiti ali blokirati piškotke, ki so Vam že naloženi, lahko to storite z nastavitvami v svojem brskalniku. Kako, lahko izveste preko funkcije “Help/”Pomoč” v brskalniku ali na spletni strani www.aboutcookies.org (zunanja povezava), kjer lahko najdete podrobnejša navodila za različne brskalnike.

ZAMENJAJTE JEZIK
Košarica